Koop nu een Formule E-wagen voor je verzameling

De eerste generatie Formule E-wagens heeft zijn levenscyclus volbracht. Daarom komen de auto's nu op de markt. Alle veertig exemplaren gaan in de verkoop nu er in 2019 een tweede, sterkere, variant van de racers klaarstaat.

Om de Formule E toegankelijk te maken kochten de grondleggers van de klasse alle auto's in een keer in en vervolgens werden ze door de teams geleased voor gebruik tijdens de races. Daardoor waren ze allemaal precies hetzelfde. Het verklaart ook waarom ze nu ineens alle veertig tegelijk op de markt komen: Formule E heeft ze na vier seizoenen niet meer nodig. 

De tien teams die in de Formule E reden hebben alle een viertal auto's tot hun beschikking gehad. Elke coureur gebruikte immers twee auto's per race. De batterijen van de wagens waren nog niet sterk genoeg om 45 minuten aan een stuk te rijden, waardoor ze halverwege van auto moesten wisselen.

De auto's moeten tussen de €175.000 en €250.000 gaan opbrengen. Aangezien alle bolides exact gelijk zijn is het prijsverschil vooral toe te schrijven aan het aantal overwinningen en kampioenschappen dat ermee behaald is. Alejandro Agag, de CEO en oprichter van Formula E is hoopvol over de toekomst van zijn sport en over de vraag naar de auto's: "I think people will look back on this era of racing with fond memories, it was the beginning of something special."

Sommige teams zullen zelf hun auto's willen houden vanwege die mooie herinneringen, maar misschien zijn er ook kopers die met de wagen willen rijden. En dat kan ook gewoon: "The current cars are still fit for purpose. They’ve provided us with four seasons of exciting, intense, and unpredictable racing," aldus Agag. 

'Mooi, waar kan ik er één kopen', horen we u vragen. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van hoe dik u met de organisatie bent, want helaas voor de gewone man worden de auto's niet openbaar op een veiling aangeboden. Het is zaak om een lijntje met Agag en consorten te hebben, anders mag je je tonnen niet stukslaan op een Formule E-wagen.