Fernando Alonso kan nog helemaal niet naar Indy 500

Na de winst op Le Mans van dit jaar, is het overduidelijk dat Fernando Alonso op jacht is naar de 'Triple Crown', maar of hem dat volgend jaar gaat lukken staat op losse schroeven. Een stoeltje in die klasse lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Er gaan al maanden geruchten dat Fernando Alonso aankomend jaar in de IndyCar Series gaat racen. Het feit dat hij deze week liet weten dat hij de Formule 1 in 2019 de rug toekeert, versterkte deze geruchten alleen maar. Het is ook de meest logische stap voor een coureur die alleen de Indy 500 nog moet winnen om die Triple Crown te kunnen pakken, en racers als Mansell en Villeneuve gingen hem al voor. Maar het lijkt er niet op dat het volgend jaar gaat gebeuren.

Alonso liet in zijn video weten dat hij de F1 verlaat, maar over het verlaten van McLaren hebben we hem niet gehoord. En dat is niet gek, aangezien IndyCar-baas Mark Miles liet weten dat Fernando Alonso samen met McLaren in de Indy wil stappen. McLaren zou hiervoor een eigen team ten velde willen brengen. Maar hier zit een probleem, want de lui uit Woking zijn rijkelijk te laat met het aanmelden van een nieuw team waardoor ze volgend jaar waarschijnlijk niet mee kunnen doen. Ook Miles gelooft er niet in want hij verwacht niet dat er voor het einde van dit jaar een oplossing voor dit probleem komt.

Een andere optie voor Alonso is om zich aan te sluiten bij een bestaand team. Hij wordt al gelinkt aan Andretti waar hij naar verluidt een paar rondes zou mogen testen. Maar ook hier schuilen problemen voor de Spanjaard. Hij kan niet door een deur met de motorbouwers van Honda en laat nu net hun blok achterin de auto van Andretti liggen. 

Honda heeft ook al te kennen gegeven dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat Alonso een stoeltje in een door hen aangedreven auto krijgt. Een test lijkt nog wel te kunnen, maar echt racen zit er dus niet in voor hem, tenzij Alonso met een Chevroletblok achter zijn hoofd aan de bak kan. Ook hier stuiten we op een kink in de kabel: het enige team (Penske) dat daarmee rijdt heeft aankomend jaar geen plek voor een nieuwe coureur en heeft ook laten weten geen interesse te hebben in Alonso.

Kortom: Alonso volgend jaar in de IndyCar lijkt allerminst een zekerheid te zijn. Het kan nog lukken als McLaren genoeg geld over de balk smijt het voor elkaar krijgt om toch nog een team klaar te hebben voor 2019, en anders zal Alonso zelf door brandende hoepels moeten springen om weer vriendjes te worden met Honda zodat hij bij Andretti kan gaan rijden.