Voor het goede doel koopt u deze Mercedes-AMG GT3 toch wel?

Te koop: een unieke Mercedes-AMG GT3 in chroom. Nog nooit buiten geweest en altijd goed onderhouden. Moet weg om het goede doel te spekken. Tegen elk aannemelijk bod.

Mercedes-AMG laat zich tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance even van zijn barmhartige kant zien. De Duitsers hebben wederom (ze deden het in 2015 ook al) een AMG GT3 gemaakt om te weg te veilen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het goede doel Laureus Sport (dat in 2015 ook 250.000 euro ontving van de toen verkochte AMG).

De chromen GT3-auto is speciaal gemaakt voor dit event en er wordt verwacht dat hij zo'n zes ton kan opleveren. Daarvoor krijgt de koper een auto waarmee hij de straat niet op mag, maar die wel 641 pk uit de 6,3 liter V8 zonder turbo's haalt. Dat doet een standaard AMG GT niet na. Vreemd genoeg mag er ook niet met de auto geracet worden in officiele FIA-evenementen, want ook daar is dit keer geen rekening mee gehouden. Dat wil niet zeggen dat hij niet kan presteren op het circuit natuurlijk.

AMG heeft zich niet ingehouden en heeft zo'n beetje de hele auto van koolstofvezel gemaakt en heeft de V8 geen enkele vorm van geluidsdemping. Daardoor kan het goed zo zijn dat dit de best klinkende AMG tot nu toe is (we wachten met smart op videomateriaal). En omdat de eigenaar waarschijnlijk niet in zijn eentje wil genieten van dit monster, zit er voor deze keer ook een passagiersstoel in.

Hoeveel geld het goede doel uiteindelijk op de rekening gestort zal krijgen, weten we nog niet. De auto wordt zonder ondergrens aangeboden, dus het kan alle kanten op. Hij zal volgend weekend het veilingblok van RM Sotheby's op rollen.