Nu al? Rijkswaterstaat stuurt zoutstrooiers de weg op

Raar verhaal, midden in de zomer rijden de strooiwagens van Rijkswaterstaat rond. Het heeft niets met warmte te maken, maar wel met de komende winter. 

Winter is coming. Het is een waarheid als een koe, dankzij de cyclus van jaargetijden is er altijd weer een winter op komst. Dit jaar hoeven we niet te vrezen voor verkeerd rijdende zoutstrooiers van Rijkswaterstaat. De overheidsinstantie die de rijkswegen beheert doet dit weekend proeven met de strooiwagens. 

De rijdende kolossen zijn niet gevuld met zout, maar ze rijden hun patronen om zo te kijken wat de beste routes zijn. Wat er exact getest werd konden de voorlichters van Rijkswaterstaat niet meteen melden. Ze vertelden wel dat het niets te maken heeft met het warme weer (omdat het inmiddels alweer redelijk is afgekoeld). 

De strooiers die een paar weken geleden de weg op gingen waren niet van Rijkswaterstaat, maar van lokale wegbeheerders. De snelwegen zijn bedekt met ZOAB, dat veel minder gevoelig is voor hoge temperaturen, waardoor het koelende strooiwerk niet nodig was.