VIDEO. Racewagen verplettert mensen in pitstraat

Tijdens een Stock Light-race op het circuit van Campo Grande in Brazilië ging het eerder deze maand gruwelijk mis. Eén van de coureurs probeerde zijn pitbox op het verkeerde moment te verlaten en ploegde zich door de pitcrews van andere teams.

In de Formule 1 kan het erg fout gaan bij het wegrijden uit de pitstraat, maar in elke raceklassen is de pitstraat ook een van de gevaarlijkste locaties om te werken. Zeker als het zo verschrikkelijk druk is met in- en uitrijdend verkeer zoals dit tijdens een Stock Light-race was in Brazilië. Hier ging het fout toen coureur Erik Mayrink probeerde weg te rijden.

In de video zien we hoe Mayrink het groene licht krijgt en gas geeft. Hij doet een poging om tussen het verkeer te komen, maar wordt hierbij plots afgesneden door een medecoureur. Hierdoor katapulteerde Eriks auto recht op de pitcrews van andere teams af. Hoewel hij nog aan het optrekken was, had de auto genoeg vaart om meerdere mensen omver te kegelen voordat hij tot stilstand kwam. Drie van gewonden waren er zo erg aan toe dat ze naar het ziekenhuis moesten.

Het lijkt hier te gaan om een unsafe release. Het pitcrewlid die Mayrinks auto liet vertrekken wat beter had moeten opletten. Het gaatje waartussen de racer zichzelf moest proppen was klein, maar coureurs voor hem flikten dat kunstje ook. Uiteindelijk was het voor iedereen beter geweest als de lollipop man even had gewacht met het omdraaien van het bordje.