Lewis Hamilton: 'Ferrari doet trucjes'

Afgelopen weekend kon Lewis Hamilton de Grand Prix van België niet op zijn naam schrijven. Dat ligt natuurlijk niet aan hem, deze keer ligt de schuld bij Ferrari die allerlei trucjes met de auto doet. 

Gister moest Lewis Hamilton een gat van elf seconden tussen hem en de winnaar van de race Sebastian Vettel slikken. Als echte eervolle verliezer, deed hij dat natuurlijk niet door te zeggen dat zijn race niet zo lekker liep en dat Vettel overduidelijk de betere was. Nee, daar lag het niet aan. Vettel was veel sneller omdat zijn Ferrari vol met 'trucjes' zat.

Wat deze 'tricks' dan precies moesten zijn, wist de leider van het klassement niet. Maar Mercedes moest wel hard aan het werk om hetzelfde op zijn auto te monteren. Hij mag natuurlijk niet nogmaals verliezen. Later liet de Engelsman nog wel weten dat hij in geenszins doelde op illegale aanpassingen op de auto van Ferrari. 

FIA race director Charlie Withing kon wel lachen om het gedoe rondom de uitspraken van Hamilton en relativeerde het diva-gedrag gelijk: "I'm quite amused by it really. Because we know quite a lot about the Ferrari car, and there is no way that Lewis would know anything about the Ferrari car. They're doing a good job at the moment, and Mercedes have got to try and counter that, haven't they?" 

Mercedes teambaas Toto Wolff erkende dat het altijd lastig is om op zo'n manier te verliezen, maar gaat er wel vanuit dat de FIA haar politiewerk goed doet. Volgens hem is het dan ook zaak om na zo'n race als eerste naar jezelf te kijken om te bepalen wat je zelf niet goed hebt gedaan. Vervolgens kun je gaan kijken naar de tegenstanders om daar een verklaring te halen.