Ricciardo's uitval lag niet aan Renaultmotor

Het zat Daniel Ricciardo niet mee in Italië dit weekend. Tijdens de vrije trainingen had hij al technische problemen en tijdens de race viel hij ook al snel uit. Maar tegen alle verwachtingen in lag het niet aan het Renaultblok.

Voor de aanvang van het raceweekend op Monza kreeg Red Bull de keuze om de auto van Daniel Ricciardo van een nieuwe Spec-C-motor te voorzien. Hierbij meldde Renault wel dat er mogelijk wat betrouwbaarheidsproblemen waren. Met deze kennisgeving op zak, plaatste Red Bull Racing het blok en hield er dus rekening mee dat hij uit elkaar zou kunnen ploffen. Iets waarvan we in de vrije training alvast een voorproefje kregen en waarvan we tijdens de race allemaal dachten dat gebeurd was. Toch niet. 

Volgens de engineurs van Renault is er helemaal niets aan de hand met het motorblok, maar is Ricciardo's uitval te wijten aan een probleem met de koppeling. Hoewel het statement van de Franse motorblokleverancier duidelijk is, is Red Bull Racing teambaas Christian niet zo zeker van de zaak. Hij laat twijfelachtig aan Motorsport weten: "We are still not entirely sure on the cause but it is a suspected clutch issue."

Voor Daniel Ricciardo is het inmiddels de vierde race van de laatste zes die hij niet kan uitrijden vanwege technische problemen. Hij hoopt dan ook dat het geluk wel aan zijn zijde is in de rest van het seizoen. Het afgelopen weekend was hij van de achterste rij vertrokken en was hij zich naar de koplopers aan het vechten. Toen hij Sirotkin passeerde sloeg het noodlot toe: het leek alsof zijn motor het begeven had.

"It's been another frustrating race for me, I passed and looked in the mirror to see if I was clear of him but I couldn't see that well. I then realised that was because there was a lot of smoke coming out the back of the car and when I reported it to my engineers they asked me to stop."