Rijd als een rocker en koop de Ferrari Dino van Keith Richards

Pak de mascara en de portemonnee en waan je een rockgod in de Ferrari Dino 246 GT die toebehoorde aan Rolling Stoner Keith Richards.

Wat doe je als je beschikt over vrijwel onbeperkte financiën, een pesthekel hebt aan vliegen maar wel van concert naar concert moet rijden? Dan koop je een supersportwagen zoals deze Ferrari Dino 246 GT. Er staat ongeveer 45.000 kilometer op de teller en het gros daarvan is er door Keith Richards himself in de jaren '70 en '80 opgezet. Naar verluidt overbrugde hij de afstanden tijdens Europese Stones-tournees met deze Ferrari. Een beetje poeder in de neus en een Ferrari onder de kont is toch een stuk beter dan vliegen.

Dat gezegd hebbende, Richards is niet de enige rockster die het leer heeft gekreukt. Na ongeveer 15 jaar verkocht Richards de wagen aan een Japanse verzamelaar, die hem in 2014 te Monaco verkocht aan Liam Howlett van The Prodigy. Hoewel Howlett een Ferrari-liefhebber is, verkocht hij de Dino na een paar jaar aan de huidige eigenaar. En ook die wil van de wagen af.

Bonhams zal de Dino veilen en merkt op dat de motor enige jaren geleden volledig is gereviseerd. Het veilinghuis is zich er kennelijk van bewust dat de tweeliter zescilinder interessanter is door de vorige eigenaar dan door de brute kracht. 'The stunning low-sloping bonnet, purring engine power and 0 – 50 mph acceleration time of 5.5 seconds makes the 1972 Ferrari Dino 246GT a very attractive choice.' Tja, dat klinkt toch iets beter dan de geijkte 0-60 mph in 7,1 seconden.

Doet er allemaal niet toe, het is een Ferrari die ooit aan een rockgod toebehoorde, dus afhameren zal volgens Bonhams gebeuren tussen de €330.000 en 440.000. Zou best kunnen, want Richards' auto's brengen in de regel veel op.