McLaren wil dat iemand anders Stoffel Vandoorne contracteert

Voormalig Formule 1-paradepaardje McLaren is tegenwoordig meer een eindstation voor groten en een toekomstverbrandingsplaats voor grote racetalenten. Het lijkt erop dat ook Zak Brown dat inziet, want hij maakt reclame voor Stoffel Vandoorne 

Sinds het vertrek van Lewis Hamilton in 2013 is de vorm van McLaren eigenlijk een grote neerwaartse spiraal geweest. Daar heeft de komst van Fernando Alonso in 2015 niets aan kunnen veranderen. Voor de Spanjaard is dat jammer geweest, maar niet echt een punt, hij had al twee wereldtitels op zak. Ook zijn aanvankelijke ploeggenoot Jenson Button had die smaak al mogen proeven dankzij zijn jaar bij Brawn GP. 

Toen Jenson zijn helm inwisselde voor een triathlonfiets schoof McLaren Stoffel Vandoorne in zijn stoeltje. De Belg was geboren met een stuurwiel in zijn hand en had alles onder de Formule 1 al gewonnen en zou nu de koningsklasse van het autorijden eens laten zien wat hij kon. Dankzij de 'Lada Niva' die McLaren hem gaf werd dat niet het succes waarop iedereen hoopte. 

Het vreemde is dat McLaren nu Stoffel inwisselt voor Lando Norris. Wederom een jongen die alles wat je maar kunt wint al heeft gewonnen. Het is voor Lando te hopen dat McLaren niet weer alle levenskracht uit zijn carriere zuigt en hem na twee jaar aan de kant schuift.

Zak Brown ziet het overigens heel anders. Hij moest Lando wel aannemen, anders zou een andere ploeg hem wegkapen. Daarbij heeft hij bij alle teams reclame gemaakt voor Stoffel Vandoorne. Tegen RaceFans zegt Brown op de vraag of hij een beetje op de Belgische trom gaat slaan: "I already have and anything we can to do to help Stoffel we would help him in a heartbeat. We consider him family. He’s been outstanding to work with. Hopefully he lands in Formula 1, that’s where he deserves to be. We have some other racing activities that you guys know we are reviewing but I wouldn’t hesitate to keep Stoffel in the McLaren family if there’s a seat available and he has a desire to race in it."

Tja Zak, je had hem natuurlijk ook zelf een contract kunnen geven.