Tesla wil Model 3 supersnel leveren

De afleverstatistieken van de Model 3 van Tesla blijven een beetje achter. Teveel klanten bestellen een moeilijke auto waardoor Tesla moeite moet doen om die wagen te bouwen. Dat moet anders en natuurlijk hebben ze er iets op bedacht.

Tesla heeft nog duizenden 'Day One'-reserveringen voor de Model 3 uitstaan. Al die mensen wachten al sinds de presentatie van de Model 3 op hun auto, best wel lang dus. Tesla wil die wachter nu tegemoetkomen met een auto die niet à la carte gebouwd wordt, maar die nu al klaarstaat

Het gaat om Model 3's met achterwielaandrijving die dus niet op bestelling gebouwd gaan worden. Blijkbaar hebben ze al een stuwmeer vol met van die simpele achterwielaandrijvers klaarstaan die ze nu razendsnel willen gaan leveren. Sommige 'bofkonten' kunnen hun auto zelfs al op dezelfde dag ophalen.

De autofabriek stuurde het volgende mailtje naar de vroege reserveerders: "We have a limited number of Model 3 Rear-Wheel Drive vehicles on display that are available for immediate delivery. As a first day reservation holder, you’re invited to take advantage of this opportunity on a first-com, first-served basis. We will be extending this invitation to addition Model 3 reservation holders on Monday, September 10."

Het is niet helemaal duidelijk of de auto's voor de gewone prijs worden aangeboden of dat er ook een korting bij wordt gegeven. De auto's worden in ieder geval verkocht aan de eerste die hem wil hebben en zo lang de voorraad strekt. Je moet er wat voor over hebben om nog steeds bij de elektrische voorhoede te horen.