Max Verstappen en Lewis Hamilton kibbelen over auto-ontwikkeling

Lewis Hamilton vraagt zich af of hij in Singapore nog rekening moet houden met de auto's van Red Bull Racing. Volgens de Brit is het team van Verstappen gestopt met het ontwikkelen van de RB14, maar dat is volgens Max totale onzin.

Lewis Hamilton suggereerde gisteren tijdens de donderdagse persconferentie van de Formule 1 dat Red Bull Racing gestopt is met ontwikkeling aan hun 2018-auto. Op de vraag wat Mercedes voor tegenstand verwacht van de Red Bulls zegt Hamilton: "[The team] will let us know in the meeting we have coming up, whether or not Red Bull will play a role in this weekend’s race. But they’ve been there or thereabouts in quite a lot of the races, so you have to assume this is usually a good race for them."

Toch weet hij niet of het dit jaar ook zo gaat worden: "I think they’ve stopped developing their car quite a long time ago to focus on next year’s car, from what I’ve heard. So they’re just driving with what they have." Max Verstappen zegt echter dat die aanname van Lewis klinkklare onzin is. De Limburger zei daarover: "Ik heb geen idee hoe hij daar bij komt. Het is niet waar."

Desondanks verwacht Verstappen niet dat Red Bull dit jaar zeker is van een overwinning. De auto's van Mercedes en Ferrari zijn motorisch zoveel beter geworden dat het moeilijk is om ze met Renault-power bij te kunnen houden. Gelukkig is hij wel positief: "Onze auto is heel erg goed. Ik hoop alleen dat we net een beetje extra uit de motor kunnen halen. Maar we gaan natuurlijk heel hard ons best doen voor een goed resultaat." Slechter dan vorig jaar kan in ieder geval niet of nauwelijks.

In de eerste vrije training ging het alvast goed Daniel Ricciardo en Max Verstappen reden de snelste en één na snelste tijd.

Kijk hier de Autobahn Formule 1 Show met Sylvana en Steijn.