BMW Vision iNext eindelijk goed in beeld

Morgen onthult BMW zijn concept voor een heel erg grote elektrische SUV officieel, maar de eerste beelden zijn alweer uitgelekt. We zien een soort van i3 op het formaat van een X5.

BMW heeft voor zijn volgende versie van de Vision iNext Concept gekozen voor een grote SUV-vorm in tegenstelling tot de gelikte zevenserie-achtige die we eerder zagen. Wat we zien is, eh ja, een heel grote i3. Vooraan zitten gigantische nieren die gekoppeld zijn tot een soort van vetgedrukte letter H. Wat de reden is voor die enorme grille is niet helemaal duidelijk, een elektrische auto hoeft immers geen adem te halen.

Deze iNext en het model dat we vorig jaar al gezien hebben, zijn voorlopers voor de elektrische auto die in 2021 op de markt moet komen in het kader van het elektrische offensief. Opvallend is het minimalistische interieur van de auto. Het dashboard kenmerkt zich door enorme schermen, maar geen knoppen. Ook lijkt BMW wat touchpanelen in de zitting van de achterbank te hebben aangebracht.

De auto werd tot nu toe in een speciaal vliegtuig van Lufthansa over de wereld gevlogen en getoond aan speciale klanten van het bedrijf. Ondanks de voorzorgsmaatregelen heeft iemand zijn afbeeldingen iets te vroeg online gezet.