Max Verstappen: 'Onze auto is de beste van allemaal'

De tweede plaats in de Grand Prix van Singapore toont aan dat Red Bull Racing zijn auto en het team op orde heeft. Er zijn nog wel wat verbeterpunten, volgens Max Verstappen, één daarvan komt volgend jaar uit Japan.

Gisteren opende Max Verstappen een nieuw filiaal van Jumbo in Groningen. Dat er ook een Max Verstappen Fanstore in de supermarkt gevestigd is, was voor de Limburger een mooie reden om even vanuit Monaco voorbij te komen vliegen. 

Hij landde op het Groningse vliegveld Eelde en bracht een kort bezoek aan het voetbalstadion van de stad, waar ook de Jumbo supermarkt gevestigd is. Uiteraard mocht Verstappen behalve de winkel openen ook wat zeggen. 

Volgens de Limburger heeft Red Bull Racing vrijwel alles goed voor elkaar. "Ik denk dat we de beste auto van het veld hebben, dat hebben we in Singapore gezien. Natuurlijk hopen we dat het volgend jaar met de nieuwe motorleverancier verder de goede kant op gaat." 

Over het team zegt Verstappen: "We hebben de goede mensen aan boord, alleen het hele pakket klopt nog niet. Het wordt volgend jaar moeilijk, maar het jaar erop moeten we een echte kans kunnen maken." Red Bull heeft niet de verwachting dat ze volgend jaar meteen Ferrari en Mercedes lachend voorbij rijden. Het team en Verstappen hebben echter veel vertrouwen in Honda: "Ten eerste het budget dat ze hebben, is vele malen groter dan wat onze huidige leverancier heeft."

Daarnaast verwacht Verstappen ook veel van de samenwerking met Pierre Gasly: "Ik ken hem goed en ik ben ook goed met hem bevriend. Ik denk dat het team daar ook wel naar heeft gekeken."