Chevrolet helemaal klaar voor de 20ste eeuw

Chevy zweert bij de starre achteras. Maar  helaas voor de puristen verdwijnt deze balk die de achterwielen met elkaar verbindt op de nieuwe Tahoe. Chevrolet is eindelijk overstag en kiest ook voor onafhankelijke achterwielophanging.

U gelooft het misschien niet, maar Chevrolet is Latijn voor: 'de ossenkar, wat een geweldig idee'. Een van de mooie dingen aan een ossenkar is dat de beide wielen zijn verbonden door een starre as. Chevy is een volgeling van deze eenvoud. Dat betekent dat de wielen van bijvoorbeeld de huidige Tahoe wel onafhankelijk van elkaar kunnen draaien (Goddank voor het differentieel) maar niet langs andere assen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Dat is funest voor comfort en rijgedrag, maar het is wel goedkoop om te maken.

Toch heeft Chevrolet eindelijk het licht gezien. Uit spyshots blijkt dat de nieuwe Tahoe onafhankelijke achterwielophanging heeft. Anno 2018 is dat als zeggen: zeg, zullen we vrouwen ook handelingsbekwaam verklaren? Is het een goed idee om valsemunters niet langer dood te folteren? Wat als we die horigen op ons land eens betalen voor hun geploeter? Zullen we eens gaan intenten tegen besmettelijke ziektes? Oh, wacht...

Anyway, onafhankelijke wielophanging is voor veel automakers zo standaard als elektrisch bedienbare ramen en het is fijn dat we Chevrolet nu aan dit lijstje kunnen toevoegen. In ieder geval zal het de Tahoe geen kwaad doen, want hoewel een starre as (alleen) beter is offroad, is dat nu juist de plek waar de meeste Tahoes niet komen. Die rijden veilig op asfalt rond shopping malls. De nieuwe kan dat dus ook comfortabel.