Donald Trump heeft zijn nieuwe Beast Cadillac limousine

Donald Trump reed nog altijd in het afdankertje van Barack Obama, maar de leider van de wereld kan deze week eindelijk in zijn nieuwe Beast stappen. De geheime dienst heeft de Cadillac in New York klaarstaan voor de president.

Beast

In april van vorig kwamen de laatste spyshots van de nieuwe Beast voor president Trump uit. Het waren de officiële beelden die Cadillac vrijgaf van de auto die ze voor de geheime dienst hebben ontwikkeld. Gecamoufleerd en wel, want het uiteindelijke beestje mochten we nog niet zien. 

Gisteravond zag een Witte Huis-verslaggever van Bloomberg de nieuwste Beast echter voor het eerst in het openbaar staan. De extreem grote limousine van de president staat klaar om hem in New York naar de Verenigde Naties te vervoeren. 

Een van de dingen die meteen opvalt aan het nieuwe Cadillac One is dat hij er compacter uitziet. De auto heeft een veel "autoïger" uiterlijk dan zijn voorganger. Het komt ondermeer omdat de vormgeving van de voorkant wat minder plomp is geworden. De vormgeving van het geheel lijkt iets harmonieuzer en ronder te zijn.

Toch gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat Vladimir Poetins Rolls-Royce/Bentley-kloon er nog beter uitziet. Hopelijk krijgen we de twee wereldleidersmobielen binnenkort in één shot te zien voor de echter vergelijking. Waar ome Vlad zijn auto onlangs trots toonde aan een Saoedische prins, is de kans dat we de binnenkant van de Beast ooit (goed) te zien krijgen klein. De Amerikanen zijn nogal geheimzinnig over de auto die zelfs een direct hit van een raket zou moeten kunnen overleven.

Dit artikel verscheen eerder op 24 september 2018