Maserati Ghibli Ribelle doet exclusief

Zwart met zwart en een beetje rood, dat is in het kort wat de Ribelle-uitvoering van de Maserati Ghibli omhelst. De Italianen komen met een gelimiteerde oplage van de kleine Maser om hem weer even in de kijker te spelen.

Volledig nieuwe Maserati's hoeven we de komende tijd waarschijnlijk niet te verwachten, reden voor de Modenezen om een speciaaltje uit te brengen. De keus viel op de Ghibli die inmiddels ook alweer een paar jaar meedraait. Voor de Ribelle trekken de bouwers wat exclusieve kleuren tevoorschijn.

Het plaatwerk van de auto is uitgevoerd in een Micalak: Nero Ribelle. Ook de lichtmetalen velgen zijn in het zwart uitgevoerd, maar er zitten speciale rode accenten op de spaken. Ook de remklauwen zijn in hetzelfde rood gespoten.

Binnenin is het ook een feest van zwart en rood. De stoelen zijn van leer in two-tone uitvoering  en ook het dashboard heeft koe in beide kleuren op zich gespannen gekregen. Het stuur is wel zwart, maar de stiksels erop zijn rood. Wat ons overigens nog nooit opviel: de stoelen van Maserati hebben twaalf (12!) geheugenposities. Wat u daar precies mee moet, is ons onduidelijk. Wie zijn auto graag als deelauto inzet is bij Maserati aan het goede adres, er kunnen heel veel verschillende chauffeurs op de stoelen plaatsnemen.

Motorisch gebeurt er niets aan de tot tweehonderd exemplaren gelimiteerde Ribelle. Er is keus uit de V6 turbodiesel met 275pk of de biturbo V6 benzinemotor die naar wens 350 of 430 pk levert.