Officieel: Haas rijdt ook in 2019 met Magnussen en Grosjean

Het Haas F1 Team heeft zijn lineup voor 2019 bekend gemaakt, en er verandert precies niets. Romain Grosjean heeft kennelijk een charmerondje gemaakt langs (of onder) de burelen, want ook zijn zitje is veilig.

Continuïteit is een groot goed, ook bij Haas F1. Het in 2016 opgerichte team reed de afgelopen twee seizoenen met Magnussen en Grosjean, en gaat volgend jaar een derde seizoen in met het duo. Van Magnussen werd dit al verwacht, Grosjean was nog een onzekerheidje. De Fransman heeft echter zijn vorm recentelijk een beetje teruggevonden en mag blijven voor zijn vierde jaar bij Haas.

Met Grosjean en Magnussen heeft het team twee coureurs waar wel het een en ander op aan te merken is: Grosjean - die zijn negende seizoen ingaat - heeft zijn vorm uit de Lotus-tijd nooit teruggevonden en Magnussen is snel, maar heeft af en toe rare fratsen, en snijdt nog wel eens een bochtje af. Echter, je weet als Haas wel wat voor vlees je in de kuip hebt, en de rijdersmarkt is nou niet bepaald verzadigd met opties.

Haas staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap, achter Renault. Inmiddels hebben zeven van de tien F1-teams hun lineup voor 2019 compleet.