Man zonder rijbewijs doet 338 km/u in Porsche 911 GT3 RS

Bijna iedereen weet dat het niet handig is om bijna 340 kilometer per uur met een auto te rijden, ondanks dat het kan. Een Oostenrijker bleek die basiskennis van het verkeer niet te hebben en werd met die snelheid en zonder rijbewijs aangehouden.

De leeftijd van 34 jaar bereiken én een Porsche 911 GT3 RS bezitten, maar geen rijbewijs hebben. Dan moet er ergens iets misgegaan zijn in je opvoeding. Bij de Oostenrijker die met 338 kilometer per uur werd in een Porsche 911 GT3 RS waren al die factoren aanwezig.

Hij reed zo snel van de agenten die hem zagen rijden weg, dat ze hem totaal niet konden bijhouden. Ook getunede politiewagens verliezen het van echte sportwagens. De dienders die de Porscherijder op de snelweg A1 tegenkwamen moesten hun collega's vele kilometers verderop inschakelen om de auto te stoppen. 

Hoewel de maximumsnelheid in delen van Oostenrijk net is opgetrokken naar 140 kilometer per uur, reed de man nog steeds tweehonderd kilometer te hard. Om de man tot stoppen te brengen zetten de agenten een omstreden middel in: de kunstmatige file. Pas toen de Porsche niet meer door het verkeer kon komen haalden de overige agenten de man weer in. Daar bleek dat de overtreder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Het lijkt er voorlopig op dat hij met een vrij lichte straf wegkomt: een paar duizend euro boete. Voor een GT3 RS-koper is dat natuurlijk geen probleem.