Valtteri Bottas pakt pole position in kwalificatie GP Rusland

De kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Rusland in het Olympisch dorp van Sotsji is uitgelopen op een tactisch steekspel. Bottas is supersnel met zijn Mercedes en pakt pole position, Lewis Hamilton start als tweede en Sebastian Vettel derde.

Door de tactische beslissingen van Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Renault Sport F1 verandert de tweede kwalifiactiesessie in een formaliteit: alle rijders mogen door naar de derde sessie. Lewis Hamilton heeft het moeilijk om Valtteri Bottas bij te houden. Opvallend is het feit dat de Ferrari's het zo moeilijk hebben in Sotsji, zowel Vettel als Raikkonen rijden enkele tienden langzamer dan de auto's van Mercedes. In Q1 moeten ze echter ook de wagens van Red Bull Racing voor zich dulden.

De eerste achttien minuten beginnen met het uitrijden van Kevin Magnussen, die local boy Sergey Sirotkin aftroeft in het wedstrijdje shine pakken. Max Verstappen staat na het begin van de eerste kwalificatiesessie nog naast zijn auto: wat hij ook doet, hij moet achteraan van start omdat zowel de motor, de MGU's als de versnellingsbak zijn gewisseld.

De eerste echte tijden worden gezet door de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen, die vanmorgen tijdens de derde vrije training een raar moment hadden toen het team ze een paar seconden te laat naar buiten stuurde waardoor ze hun laatste rondje misten. Vlak daarna zet Valtteri Bottas een snellere tijd (1:33,170), Lewis Hamilton breekt dan zijn snellere ronde af. Even later verbetert hij zijn tijd naar 1:32,410.

Met nog zes minuten op de klok rijden de beide Red Bulls eindelijk naar buiten. Max Verstappen rijdt een derde tijd, maar zijn rondje is niet zo goed als dat van Daniel Ricciardo, die de Limburger een plek naar beneden verwijst. Maar opvallend is dat de twee Red Bulls sneller zijn dan de Ferrari's.

Doordat Sirotkin in de laatste seconden van de eerste sessie spint, moeten een paar rijders gas liften. Het lijkt echter geen grote gevolgen te hebben voor de afvallers. Verstappen heeft er in ieder geval gaan last van, hij verbetert op het laatst zijn tijd nog even en pakt de derde plaats van Ricciardo terug.

Out: HAR, ALO, SIR, VAN, STR

De vijftien overgebleven rijders hebben nu vijftien minuten om een snelle tijd te zetten. Er komen echter geen vijftien auto's op de baan: Verstappen, Ricciardo en Gasly gaan geen tijd zetten. Enerzijds een jammere tactische beslissing, maar voor een aantal rijders is het heel leuk om een door te kunnen gaan naar Q3.

De Mercedessen, de Ferrari's en de Force India van Esteban Ocon rijden als eersten naar buiten. Bottas zet als eerste een tijd van 1:32,744, maar Hamilton rijdt een 1:32,595. Vervolgens rijden Vettel en Raikkonen vrijwel dezelfde tijd op twee honderdsten uit elkaar.

De twee auto's van Renault staan lang in de pits, maar Nico Hulkenberg en Carlos Sainz besluiten echter ook om niet naar buiten te gaan. Het betekent dat alle tien de auto's die hebben gereden hoe dan ook door gaan naar Q3. Wat er mis is met de Renaults is niet meteen duidelijk, ze starten daardoor automatisch vanaf plek 11 en 12 en hebben morgen vrije keuze voor het rubber onder de wagen.

Ondanks het feit dat het eigenlijk nergens om gaat, rijden alle auto's naar buiten om op een ander bandencompound nog eens een tijd te zetten. iedereen laat geen verbetering meten, zodat ze morgen op de optimale band mogen starten. Het is een zeer tactische kwalificatiesessie, en eigenlijk 

Out: VER, RIC, GAS, SAI, HUL

De eerste tijd in Q3 wordt gezet door Bottas in 1:31,528 zijn teamgenoot Hamilton is vier duizendsten langzamer. Het duo van Ferrari is zes tienden (Vettel) en zeven tienden (Raikkonen) langzamer. Daarachter zijn het Ocon, Leclerc, Magnussen, Perez en Grosjean. Marcus Ericsson heeft dan nog geen tijd gezet.

Met nog een paar minuten op de klok rijdt het hele veld naar buiten voor een tweede poging om een supersnelle ronde te zetten. Valtteri Bottas verbetert zijn eerdere tijd, maar Lewis Hamilton niet. De Britse regerend wereldkampioen maakt een foutje in de zevende bocht waardoor hij zijn ronde afbreekt. De Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen blijven derde en vierde.