Duitsers rekken Rolls-Royce Cullinan een meter op

Rolls-Royce probeert het chicste automerk ter wereld te zijn met zijn extreem luxe auto's. Toch zijn er altijd weer tuners die er iets ordinairs van weten te maken. Neem Klassen, dat de Cullinan een meter langer maakt en pantsert.

Als je weinig vrienden hebt, kun je ervoor kiezen om in een onopvallende auto rond te rijden. Denk aan een gepantserde Skoda Superb ofzo. Je kunt echter ook de andere kant van het spectrum op gaan en juist volledig in beeld gaan rijden met je middelvinger naar de rest van de wereld. Donald Trump heeft daarvoor The Beast, maar een eenvoudigere miljardair kan nu kiezen voor de Rolls-Royce Cullinan van Klassen. De kolossale Brit is nog wat groter gemaakt met een verhoogd dak en verlengde wielbasis.

Het Duitse verleng- en pantserbedrijf heeft een 1016 mm verlengde Cullinan gemaakt. Ze hebben niet alleen een stuk ijzer in de koets gehangen, maar hebben ook aan de veiligheid gedacht. De auto is Level 9 gepantserd, wat betekent dat je (redelijk) rustig kunt blijven zitten terwijl er met vuurwapens op je wordt geschoten.

Uiteraard is de pantsering en verlenging niet het enige dat Klassen met de Roller doet, ze hebben ook een nieuw multimediasysteem ingebouwd op basis van een iMac. Verder zijn de standaardspeakers van Rolls-Royce afgedankt en vervangen door een systeem van Bang & Olufsen.

Wie zijn opgerekte Cullinan nu bestelt, kan hem over een half jaar in ontvangst nemen. Echt goedkoop is de hele verbouwing niet, hij kost in Duitsland €1.800.000, terwijl je de Roller daar vanaf €315.000 in standaardtrim kunt ophalen.