Nigel Farage bedankt. Meer MINI-productie naar Nederland

De kans dat er een harde Brexit komt is best groot en dat zint autofabrikanten niet. BMW Group CEO Harald Krüger heeft Theresa May gewaarschuwd dat hij de MINI-productie grotendeels naar Nederland kan verplaatsen.

Brexit is waarschijnlijk een van de slechtst gespeelde pokerpotjes uit de geschiedenis van de mensheid en zoals het eruit ziet is het een spel zonder winnaars. Nou ja als we de Ivoren Toren in Brussel niet meerekenen. 

De grootste verliezers kunnen nog wel eens de werknemers van VDL NedCar worden. Ze klagen nu al dat ze het te druk hebben met het bouwen van auto's in het Limburgse Born. De kans is echter levensgroot dat het binnen afzienbare tijd echt druk gaat worden in de fabriek van de familie Van der Leegte, waaraan BMW de productie van MINI's Cabrio en Countryman heeft uitbesteed.

Harald Krüger, CEO van de BMW Group, heeft bij de Britse premier Theresa May gemeld dat hij niet bang is om harde maatregelen te nemen als ze geen Brexit-deal maakt met de EU. BMW dreigt nu al de productie van MINI grotendeels naar Nederland te verplaatsen als de Britten een No Deal Exit maken.

Theresa, denk nou eens aan die arme Limburgers. Ze moeten nu al keihard werken om alle bestelling van BMW en MINI te kunnen leveren. Als daar straks ook nog de Engelse productie bijkomt kunnen ze helemaal nooit meer over een 36-urige werkweek nadenken. Bedankt hoor, Nigel Farage, Boris Johnson, en alle andere Brexit-hitsers.