Max Verstappen ziet veel goeds gebeuren bij Honda

De nieuwe motoren van Honda zien er veelbelovend uit volgens Max Verstappen. De Japanners probeerden vorig weekend in de vrije trainingen een nieuwe motor die volgens het team van Toro Rosso Renault al heeft ingehaald. 

In 2019 moet het eindelijk afgelopen zijn met het gezeur tussen Renault en Red Bull Racing. Vanaf het komende seizoen liggen er Japanse krachtbronnen achterin de wagens van Max Verstappen en zijn toekomstige teamgenoot Pierre Gasly (die overigens nu al met de Hondamotor rondrijdt).

Als we Verstappen zelf mogen geloven, gaat dat geen McLaren history repeats itself worden, maar een groot succes. Volgens de Limburger ziet het er nu al goed uit en hij heeft er alle vertrouwen in dat de RB15 niet slechter zal presteren dan zijn voorganger. "Het wordt sowieso hetzelfde of beter dan nu."

Ook de mensen van Toro Rosso denken er zo over. Teambaas Franz Tost denkt dat de Japanse krachtbron inmiddels de Franse V6 heeft ingehaald. Honda houdt zich zelf nog een beetje op de vlakte. Ze trokken uiteindelijk de Spec C-motor weer terug na de vrije trainingen van vrijdag. Hoewel de motor het prima deed en ook een mooie stap voorwaarts had gemaakt, bleek er toch een probleem te zijn. De motoren zijn nu terug naar de werkplaats waar ze deze week opnieuw gekalibreerd worden. Er bleken bij bepaalde toerentallen vervelende trillingen te ontstaan tussen het chassis van Toro Rosso en de motor.

Hondabaas Toyoharu Tanabe zegt dat hij deze week werkt aan verbeteringen en dan kijkt of de nieuwe motor in Japan ingezet kan worden: "It's not very easy but not impossible to optimise the calibration."

Of alle blije berichten onderdeel van een Red Bull-strategie zijn om Honda te pleasen hoort, weet natuurlijk niemand. Wellicht houdt al het positieve nieuws op zodra de Hondamotor bij de seizoensopener van 2019 plof zegt.