Elon Musk zoekt weer ruzie met de SEC

Tesla en Elon Musk hebben kortgeleden geschikt met de SEC vanwege rare tweetjes van de wietroker. Nu zoekt hij echter alweer ruzie met de beurswaakhond.

Zoals u weet, vindt Elon Musk dingen. Die deelt hij vervolgens op Twitter. Zo orakelde hij dat hij Tesla tegen een prijs van $420 per aandeel van de beurs zou halen. 'Funding secured,' meldde hij nog. Aangezien Tesla helemaal niet van de beurs wordt gehaald, zag de SEC daarin misleiding en valse informatie. Lawsuit secured.

Gelukkig voor Tesla en Musk mochten zij schikken voor $20 miljoen de neus. De hele episode leek met een sisser af te lopen, maar Musk laat het er niet bij zitten. Hij is boos. Toen bekend werd dat de SEC Tesla op de korrel had, daalde de koers van de automaker namelijk. En daar kan Musk niet tegen, want dat geeft zijn favoriete vijand - de shortseller - zijn zin. Een shortseller profiteert in principe bij een dalende koers.

Hoewel de koers van het aandeel opveerde nadat was geschikt en Musk werd aangelijnd, ervoer Musk de winst die shortsellers konden nemen als resultaat van de acties van de SEC. De autoriteit is volgens hem op de hand van de shortseller, een tegenstander van langetermijnbeleggers én van Tesla. De Securities and Exchange Commission is daarom door Musk hernoemd tot 'Shortseller Enrichment Commission'. En in die hoedanigheid doen ze volgens hem geweldig werk. Hopelijk wordt dit niet vervolgd.