Kanye West en Donald Trump doen wedstrijdje liegen

President Donald Trump had gisteravond bezoek van iemand die mogelijk een nog grotere fantast is dan hijzelf: KanYe West. De muzikant pitchte voor de gelegenheid een verbeterde versie van Airforce 1, die hij iPlane 1 gedoopt heeft. 

Het is goed dat KanYe West zijn fantasie doorgaans gebruikt om liedjes te maken, want vliegtuigen bedenken kan hij niet. Althans, het project waar de man van Kim Kardashian naar eigen zeggen aan werkt is regelrecht geleend van een student industrieel ontwerpen. De echte bedenker, Shabtai Hirshberg, studeerde in 2012 af met zijn scriptie die over de toekomst van transport in 2030 ging. Een van de onderdelen daarin is het vliegtuig dat op waterstof vliegt, waar KanYe West nu mee op de proppen kwam bij Donald Trump.

De ontmoeting in het Witte Huis had zo'n idiote sfeer, dat je bijna twijfelt of het wel echt is. De oranje president met zijn bizarre game face op, de rapper die zijn iPhone tevoorschijn haalt en daar wachtwoord 000000 op intikt. En dan het vliegtuig dat hij zogenaamd samen met Apple ontwikkelt. 

Het grootste pluspunt van het vliegtuig: "We’re going to have Apple, an American company, work on this plane." Briljant zeg, want de huidige bouwer van Airforce 1, Boeing, komt natuurlijk niet uit Amerika.

Overigens vind Hirshberg het niet erg dat KanYe West er met zijn idee vandoor is gegaan. Hij is al lang blij dat hij op de radar staat bij de megaster: "I’d be more than happy to collaborate with Kanye West and Apple if they decide to actually take this forward."