Christian Horner: 'wat Max Verstappen deed was onmogelijk'

Tijdens de Grand Prix van Amerika reed Max Verstappen een geweldige race.  Een prestatie die volgens Red Bull teambaas Christian Horner eigenlijk niet mogelijk zou moeten zijn.

Afgelopen zondag begon Max vanaf de achttiende positie de race in Austin. Hij reed binnen een mum van tijd naar de kopgroep en wist zelfs Hamilton in te halen om vervolgens op een tweede plek te eindigen. In de slotfase van de race moest hij een aanvallende Lewis van zich afslaan op nagenoeg versleten banden. Iets wat volgens Christian Horner nagenoeg onmogelijk was. 

"Briljant, wat een optreden van hem! Vanaf de achttiende plek," vertelde Horner tegen Sky Sports. "Volgens mij lag hij na de eerste ronde al negende en hij heeft de polesitter voor deze race, Lewis Hamilton, verslagen. Aan het einde van de wedstrijd deed hij mee om de leiding en verdedigde hij ten opzichte van Lewis, die veel betere banden had dan hij. Wat een optreden van hem!"

Max maakte vooral indruk met zijn bandenmanagement-skills. Hij wist zijn laatste paar supersofts maar liefst 33 (ha, toevallig) ronden bruikbaar te houden. Iets dat in geen van de berekeningen van Red Bull mogelijk was. Dat Verstappen als geen ander weet hoe hij zuinig moet zijn op zijn banden, liet hij al zien in Oostenrijk en Spanje.

Teambaas Horner gelooft dat de Limburgse coureur een goede kans op de eerste plek had gehad als hij een aanvallende Hamilton niet van zich af hoefde te houden. Gezien het minimale gat tussen de top drie is dit ook geen gekke gedachte. Max eindigde 1,281 seconden achter Kimi en reed op iets meer dan een seconde voorsprong op Lewis. 

"Dat was Max ten voeten uit. Hij geeft nooit op. Het was een geweldig en eerlijk duel tussen twee echte racers. Hiervoor zetten de mensen de televisie aan of komen ze naar de races," aldus een extreem trotse Horner.