Robert Wickens verlamd na horrorcrash

De verschrikkelijke crash die Canadees Robert Wickens onlangs op de Pocono Raceway meemaakte heeft ervoor gezorgd dat de coureur verlamd is aan zijn benen. Wickens werkt hard aan zijn herstel.

De crash die Robert Wickens half augustus in de Amerikaanse staat Pennsylvania overkwam was angstaanjagend. Hij klapte met honderden kilometers per uur in de betonnen muur en kwam vervolgens in de netten en hekken boven de baan terecht. Op het eerste gezicht was al duidelijk dat Wickens daarbij zijn twee benen en een arm had gebroken. Intern was de schade echter ook groot, maar de gevolgen op langere termijn waren nog niet duidelijk.

In een video op Instagram geeft de coureur nu meer duidelijkheid over zijn toestand. Hij is verlamd aan zijn benen. Wickens heeft wel een beetje beweging in zijn benen, maar benadrukt dat de situatie heftig is. Daarnaast houdt hij hoop: "I'm far away from walking on my own." Daar klinkt toch in ieder geval het uitzicht dat lopen weer mogelijk kan worden.

De crash van IndyCar-coureur Wickens was zo angstaanjagend dat Formule 1-banneling Stoffel Vandoorne zelfs uitsloot dat hij in de klasse zou gaan rijden. De Belg vond de risico's van de Amerikaanse klasse te groot. Hij koos er uiteindelijk voor om Formule E te gaan rijden.