'Elektrische VW's in 2020 net zo goed als Tesla's maar kosten de helft'

Waar Volkswagen-CEO Herbert Diess een paar weken geleden nog fel van leer trok tegen de 'kruistocht tegen auto's' is hij inmiddels wat softer. Hij belooft in 2020 een betere elektrische auto voor de helft van wat een Tesla kost.

Sinds Dieselgate maakt Volkswagen serieus werk van elektrische auto's Dochters Audi en Porsche komen volgend jaar met hun eerste volelektrische luxewagens, maar de 'goedkope' tak moet nog wat stappen zetten. Na de e-Golf en Golf E komt de ID, die ergens in 2020 echt moet verschijnen. Herbert Diess ging volledig Elon Musk door waanzinnig mooie beloftes over die auto te maken op de Duitse televisie.

Diess was te gast bij Maybrit Illner op de ZDF en sprak de volgende woorden: "We gaan nu sterk doorzetten. We hebben dertig miljard geïnvesteerd in elektrische mobiliteit, we hebben de fabriek in Zwickau een nieuwe bestemming gegeven en we bouwen een fabriek voor elektrische auto's in Shanghai. In 2020 komen we met auto's die hetzelfde kunnen als die van Tesla, maar dan voor de helft van de prijs."

Het is nogal een belofte en Diess heeft het waarschijnlijk over de elektrische auto met de maat van een Golf. De motor moet 170 pk sterk worden en het bereik van de auto zal tussen de 400 en 600 kilometer liggen. En dat voor de helft van een Tesla. Het is voor Volkswagen te hopen dat ze het dan wel over een vrij prijzige Tesla hebben, want anders blijft er weinig geld over om de Dieselgateboetes mee af te rekenen.