VW Golf R RLMS krijgt 543 pk mee van APR

Je verwacht het niet, maar op de V8-beurs SEMA staat een heuse Volkswagen Golf te schitteren. Tuner APR heeft voor de show in Las Vegas een Golf R omgetoverd in een auto die klaar is voor gebruik op het circuit.

Als je aan Amerika en de auto's die daar rijden denkt, dan komt een Volkswagen Golf waarschijnlijk niet in de top 25 voor. De hier veel geziene wagen is veel te klein voor Amerikaanse standaarden, maar dat weerhield tuner APR niet om het Europese familiekarretje onder handen te nemen. Ze toverden hem om tot SEMA-waardig spektakel. 

Om te beginnen startte de Volkswagen tuner niet met het miste model in de Golf-line up. Het trok een Golf R uit elkaar en maakte er de R RLMS van: een auto die prima geschikt is voor het betere racewerk op het circuit. De tweeliter vierpitter heeft nog steeds een turbo, maar dan wel een flink grotere 3+-versie van eigen makelij. Hierdoor produceert het kleine blokje ruim 543 pk.

De carrosserie van de Golf is volledig custom ontworpen door APR, en valt voornamelijk op door de enorme wide-body. De velgen die zich eronder bevinden zijn ook door de tuner ontwikkeld en bestaan uit twee delen per stuk. Ook de gigantische achtervleugel is niet te missen. 

De binnenkant is niet vergeten. De bestuurder mag zijn kont plaatsen op een speciaal ontworpen stoel, want van je stoel glijden tijdens een stevig bochtje is uiterst ongewenst. Evenals uit een bocht vliegen en op je dak landen. Gelukkig kan de bestuurder zich extra veilig voelen dankzij de ingebouwde rolkooi en brandblussysteem.

Voor de rest wil APR nog geen informatie over de auto vrijgeven tot hij officieel op SEMA aan het publiek getoond is. Niet dat we heel veel meer hoeven te weten, toch?