Alleen totaaldebielen rammen Rijkswaterstaatwagens

Rode kruizen negeren en dan achterop een wagen van Rijkswaterstaat knallen. Het lijkt onmogelijk, maar de teller staat inmiddels op drie keer in nog geen twee weken. Vrijdagmorgen was het alweer raak.

Het zou niet mogelijk moeten zijn om tegen een auto van Rijkswaterstaat aan te rijden. De overheidsdienst die de snelwegen (en eigenlijk alle infrastructuur) in Nederland beheert heeft de macht over de rode kruizen boven de snelweg en als ze ergens stil willen staan, kunnen ze het halve land van een kruis voorzien. 

Iedereen met een rijbewijs en/of een dosis gezond verstand begrijpt dat een kruis betekent dat je daar niet mag komen (zeker omdat ernaast een groene pijl staat). Desondanks gebeurt het tegenwoordig belachelijk vaak dat totale muppets alle waarschuwingen missen en daarna achterop zo'n wagen klappen. Het ergste: die ontzettende klootzakken doen vervolgens alsof er niets gebeurd is en rijden door. Op zichzelf ook alweer een overtreding. Mensen, hou nou eens op met Whatsappen (en dergelijke) tijdens het autorijden. 

Vrijdagmorgen was het weer zo ver. Een weginspecteur was bezig met de afhandeling van een ongeval op de A10 toen iemand in zijn wagen crashte. Uiteraard ging de schuldige ervantussen. Waarom rijdt er zoveel tuig rond op de weg?

Op de foto's zowel boven als onder staan andere aanrijdingen dan die van vrijdag.