Nieuwe flitsers worden nog beter verstopt

De overheid gaat geld verdienen aan de automobilisten nog verder maximaliseren. Daarvoor komen er nieuwe verdekte flitsers bij werkzaamheden en camera's die bellen en whatsappen kunnen herkennen.

De komende maanden gaat justitie de weeg op met nieuwe flitsapparaten die bijna niet te zien zijn. De geldklopmachines zitten verstopt in aanhangers en gaan voornamelijk bij wegwerkzaamheden flitsen. Officier van Justitie Roy Appels zegt erover tegen de NOS: "Veel mensen rijden bij wegwerkzaamheden te hard. Vooral buiten de spits, 's avonds en 's nachts zien we grove snelheidsovertredingen."

Daarnaast gaan de nieuwe camera's checken of mensen de rode kruizen boven de weg negeren. Andere camera's kijken ín de auto naar de bestuurder. Ze controleren of de berijder van de auto zijn telefoon in de hand heeft en flits als hij een overtreding constateert. Hoe de computers dat gaan zien weet niemand.

Dankzij de nieuwe flitsers komt de overheid weer verder in de buurt van Big Brother. Deze flitsers zijn allemaal niet gericht op het veranderen van gedrag, maar op het maximeren van de opbrengst. Laten we dus de overheid flink tegenwerken door geen rode kruizen meer te negeren, niet de whatsappen in de auto en al helemaal niet te hard langs wegwerkzaamheden te rijden.