Zou u 2,5 miljoen euro betalen voor een omgebouwde Ferrari F430

De Ferrari F430 is misschien de mooiste Ferrari aller tijden, maar het is wel een van de herkenbaarste. Ook is het niet de duurste supercar, tenzij hij omgebouwd is tot dit gele gevaarte. Dat is hij ineens 2,5 miljoen euro waard.

Dat niet alle auto's die uit Italië komen geweldig zijn, toont onder andere Fiat. Maar Ferrari produceert doorgaans best imposante voertuigen waarmee u zich wel durft te vertonen. Toch dacht autobouwer Enea Casoni dat hij de Ferrari F430 aanzienlijk kon verbeteren. Iets wat tot op zekere hoogte ook gelukt is.

De OnlyOne P8 is het resultaat van Enea's inspanningen, maar voordat we het gevaarte beginnen af te kraken om de looks, beginnen we graag met een positieve kant, want die is er ook. Casoni heeft de Ferrari F430 die hij als donorauto gebruikte op enkele punten weten te verbeteren. Zo produceert de V8 nu een fijne 608 pk, weegt de hele auto 1.200 kg en heeft hij parkeersensoren achter, maar daar houdt het positieve helaas ook op.

Het gele gedrocht mag dan lijken op Blim Blam de Korblock, de vormgeving van de auto vindt zijn oorsprong eigenlijk in die van oude racewagens. Zo moet hij namelijk ook aanvoelen volgens de maker. Het is een auto voor mannen met ballen die nog echt durven te rijden. Daarom zitten er ook twee draaiknoppen op het dashboard. Beide hebben twaalf standen waarmee de ABS en tractiecontrole naar wens ingesteld kan worden. De rest van het interieur is natuurlijk volledig bespoke.

Het slechtste onderdeel van dit hele verhaal zit hem in de prijs. Enea denkt dat zijn creatie makkelijk 2,5 miljoen euro waard is. Dat is nogal een flink verschil met een standaard F430 die al vanaf een kleine 80k te krijgen is.