Robert Kubica stevent af op racestoel bij Williams

Er is nog steeds onduidelijkheid over de tweede auto van Williams in 2019. Het voormalige topteam heeft met het vertrek van de familie Stroll bijna acuur geldproblemen. Gelukkig zijn er genoeg rijders met geld op zak, daaronder de Pool Robert Kubica.

F2-kampioen George Russell rijdt komend seizoen in een van de twee auto's van het team van Frank en Claire Williams. Lance Stroll vertrekt naar papa's nieuwe team en dat betekent dat wagen twee (of een, zo u wilt) over is. Verschillende namen passeerden al de revue, van Nyck de Vries (die alles ontkent) tot Sergey Sirotkin (die nu nog in de wagen rijdt). Er is echter een naam die hardnekkig rondzoemt en dat is die van Robert Kubica.

De Poolse verloren belofte kan nog steeds hard rijden en heeft ook een solide bankrekning achter zich staan. Hij is al testcoureur bij Williams en het is daardoor een goede keus voor de Britten. Ferrari lijkt echter ook aan de Pool te trekken: de Italianen zitten straks zonder testrijder. Zowel Antonio Giovinazzi als Daniil Kvyat stappen volgend jaar weer als coureur in de Formule 1 in, en dat betekent dat Ferrari op zoek moet naar een vervanger. De ervaren Pool is een goede invulling voor het gat bij het team uit Maranello.

Kubica laat aan Motorsport weten dat hij er nog niet helemaal uit is, maar dat hij binnen een paar dagen de knoop denkt door te hakken: "From my point of view I'm getting there, and I have a deadline very soon, in my head let's say. It will be within a few days, what I decide, what I want to do, and what I think is the best direction for me."

Voor Kubica lijkt het niet uit te maken of hij een overeenkomst voor lange termijn gaat sluiten: "Maybe the wish of driving and coming back to F1 is bigger than the wish of a long project. I leave a lot to personal conclusions. But the final conclusion is my one, and I will make it." Het zou mooi zijn als de spectaculaire rijder zich weer in het Formule 1-veld komt mengen.