Fransman geeft geen fuck: maakt hot rod van Lamborghini Espada

Lamborghini's eerste echte vierpersoonswagen werd afgelopen zomer vijftig jaar oud. Reden voor een feest, maar wellicht heeft Fransoos Alexandre Danton dat niet helemaal begreep, want hij zaagde een Espada kapot.

Je kunt de verjaardag van een extreem exclusieve auto vieren door er een op te knappen, wat Lamborghini zelf deed, maar je kunt er ook een verzagen tot een hot rod. Alexandre Danton van Danton Arts Kustoms koos voor de tweede optie. Hij is vrij r├╝cksichtlos in zijn custom gebouwde monsters. Eerder hakte hij al een Porsche 911 964 Targa in stukken en ook een Rolls-Royce Corniche onderging de Danton make-over.

De behandeling voorziet voornamelijk in een bizar brede achteras en het verwijderen van de motorkap. Zoals een rod bedoeld is eigenlijk. Bij een sloep als de Espada heeft dat een bijzondere uitwerking. Eigenlijk is het enige pluspunt aan de verbouwing dat de V12 van de Lambo nu volledig in beeld ligt.

Van de Lamborghini Espada werden in drie series slechts 1.217 exemplaren gebouwd. Daarvan zijn er minder dan duizend over, en dankzij Danton is er weer een minder. Althans, deze telt niet meer mee.