Max Verstappen: 'Ik lulde gewoon met iedereen mee'

In de eerste paar races van het seizoen kreeg Max Verstappen nogal veel commentaar op zijn rijstijl, maar hij vertelde dat het na Monaco allemaal veranderd is. Na afloop van de race in Abu Dhabi nam hij die woorden terug: "Ik lulde mooi met iedereen mee."

Met zijn derde plaats in Abu Dhabi behaalde Max Verstappen een elfde podium van het seizoen. Een prima prestatie gezien alle problemen met de motoren die het team van Red Bull Racing in 2018 heeft gehad. Daarnaast leek het een duidelijk signaal dat Max Verstappen inderdaad zijn rijstijl heeft aangepast na de eerste paar races.

De Limburgse coureur ontkende dat echter tijdens het interview met Ziggo Sport na de Grand Prix van Abu Dhabi. Daar stond hij om de race na te bespreken. Op de vraag wat er na Monaco beter ging antwoordt hij: "Ik vond het in Barcelona ook al goed gaan. Nu mag ik dat toch allemaal zeggen: om eerlijk te zijn, ik heb niet zoveel veranderd. Ik heb maar gewoon mooi meegeluld met iedereen."

Hoewel de resultaten na een paar races duidelijk kwamen en Verstappen races uit begon te rijden meent hij toch dat het niet aan hem lag: "Ik heb niet zoveel veranderd, soms zit je in een negatieve spiraal, maar als rijder zijnde, in sommige situaties dat je denk van 'omdat er toch al zoveel gezeik is, laat ik dan maar een beetje inhouden', maar als rijder heb ik niet echt veel aangepast."

Met zijn derde plaats in Abu Dhabi pakte hij ook de vierde plaats in het klassemenet over van Valtteri Bottas. Hij kwam maar drie punten tekort om de derde plaats van Kim i Raikkonen over te nemen: "Dat is mooi, hoef ik tenminste ook niet naar dat gala."