Lance Stroll had geen lol bij Williams in 2018

Seizoen 2018 heeft het hele team van Williams niet veel plezier opgeleverd. Zelfs de schier oneindige geldbron van papa Stroll kon de eens machtige renstal geen punten brengen. Arme Lance Stroll, hij beleefde geen feestelijk jaar in de Formule 1.

Arme Frank Williams moet aanzien hoe zijn team steeds verder afglijdt in de onmetelijk dieptes die naast de hoogste toppen van de Formule 1 liggen. Het team behaalde in het hele jaar slechts zeven constructeurspunten en dat is eigenlijk wel verschrikkelijk slecht te noemen.

Voor coureur Lance Stroll was het ook afzien geblazen. Het was een moeilijk jaar, waarin hij maar twee keer in de punten eindigde en de overige negentien races reed hij alleen mee als veldvulling. Alleen in Bakoe en Monza behoorde Lance bij de eerste tien finishers. De reden is voornamelijk te zoeken in de FW41, de auto is eigenlijk gewoon een baggerproduct. Volgens Williams' nieuwste aanwinst, Robert Kubica, is de auto nauwelijks te besturen.

Voor een twijfelachtig talent als Lance Stroll is daar weinig lol aan te beleven:"I can’t say that I’ve enjoyed my time with the team this year, but I did last year." Voor de Canadees, die nog niet door Racing Point Force India is bevestigd als nieuwe coureur, is het nu vooral tijd om te genieten van het off-season. Daarna moet hij weer snel aan de slag, want volgend jaar rijdt hij -natuurlijk- voor het team van zijn vader.

Daar kan de lijn eigenlijk alleen maar omhoog gaan, de engineers van Force India wisten de afgelopen jaren steeds een behoorlijk goede auto op de grid te zetten. Voor Stroll is de ervaring bij Williams ook goed geweest: "I’ve definitely grown and matured as a driver, but it’s been a challenging year. I’ve picked up six points. Not ideal, but I gave it my all, and it’s definitely built some character."

Ondanks de 'onduidelijkheid' over de line-up van volgend jaar zal Lance Stroll vanmiddag voor het eerst in de wagen stappen bij het team. Het is een raadsel waarom het team de overstap van de Canadees nog steeds omzichtig onder de pet houdt.