Mick Schumacher schuift door naar Formule 2

Volgend jaar zet European F3-kampioen Mick Schumacher zijn racecarrière voort in de FIA Formula 2. De jongeling die zowel als zoon van, als neef van een Formule 1-coureur door het leven gaat, is uiteraard blij met de promotie.

De overstap van Formule 3 naar Formule 2 is een vrij logische keus voor Mick Schumacher. Als kampioen in de Europese F3 mag hij volgend jaar niet meer in die klasse uitkomen en dus is en stap omhoog nodig. Aangezien Michael Schumachers zoon al jaren voor Prema uitkomt is de keus om bij de ploeg te blijven ook voor de hand liggend. Mick daarover: "I'm really looking forward to contesting my next season with Prema in FIA Formula 2 - a logical step on my sporting path in my view, because I want to further improve my technical experience and driving skills."

Prema is het team waarmee Nyck de Vries dit jaar een vierde plaats in het F2-kampioenschap wist te behalen. Eerder leverden ze Pierre Gasly het GP2-kampioenschap en Charles Leclerc het F2-kampioenschap. Het team is uiteraard blij om Mick binnen de stal te houden: "He is an extremely talented and dedicated racer, working with him is a pleasure and we can't wait to begin this adventure together. This championship is not an easy one due to its learning curve for rookies especially with the introduction of the new car, but we think that Mick has the maturity and skills needed to make it."

Met Mick Schumacher en Sean Gelael lijkt Prema al zijn stoeltjes al vergeven te hebben. Het is nog de vraag waar Nyck de Vries zijn campagne voor een uiteindelijk Formule 1-zitje gaat voortzetten, al wordt zijn naam in verband gebracht met het ART-team.