Lando Norris kijkt uit naar strijd met Carlos Sainz

McLaren heeft alle seinen op "gaan" gezet voor het komende seizoen. De ploeg uit Woking heeft twee nieuwe coureurs en gaat voor een verse start in 2019. Dankzij een samenwerking met telefoongigant OnePlus is er nu ook een McLaren smartphone.

Formule 1-rookie Lando Norris kijkt uit naar het nieuwe seizoen waarin hij voor het eerst de degens mag kruisen met de andere coureurs. Autobahn sprak hem tijdens het launch event voor de samenwerking tussen het raceteam en smartphonefabrikant OnePlus. De jonge Brit en zijn Spaanse collega mochten de nieuwe OnePlus 6T McLaren Edition onthullen tijdens een bijeenkomst in het McLaren Technology Centre in Woking: Salute to Speed.

Samen met George Russell (van Williams) is Lando Norris de grote belofte voor de Engelse motorsport, op het Brexittende eiland zijn de ogen op het duo gericht zoals Max Verstappen in Nederland in de schijnwerpers staat. Reden voor de Britse pers om massaal op de been te zijn om hem aan de tand te voelen. Gelukkig vond Norris ook even tijd om Autobahn te woord te staan. 

Over de auto en de regels van volgend jaar zegt hij "It's not massively different. But I haven't driven the whole package yet. I've tried some bits and bobs, and at this point of the season everything changes from week to week. I can tell about only when I have driven the car on the track."

Gevraagd naar de strijd die hij gaat hebben met George Russell antwoordt Norris: "It's a good thing he's in Formula 1, I do look forward to racing him. Wherever we are on the grid. I'm looking forward to that, I had some good battles with him this year. As inexperienced as we are in some ways it's going to be fun next year."

De Formule 1 is behalve een strijd tussen de teams om het kampioenschap ook altijd een strijd tussen de teamgenoten. Lando moet het volgend jaar opnemen tegen Carlos Sainz, hoe vindt hij dat? "He's got more experience in Formula 1, but I have more in a McLaren F1 car. So he's got the advantage there, I think it's more important to have racing experience than some more time in a particular car." Gelukkig gaan de twee gewoon goed door een deur: "He's a friend rather than an enemy, but we haven't spent that much time together yet."

De Spanjaard wordt ook het doel voor Norris en niet de andere nieuwe coureurs als Russell, Alex Albon en Antonio Giovinazzi. "The one guy you can always compare to, no matter what is your team mate, so from my side the perfect guy is Carlos." Van hem kan hij ook het meeste leren, want vergelijken met anderen in andere teams is veel moeilijker, aldus de jonge Brit.

De smartphone die door Zak Brown, Carlos Sainz en Lando Norris onthuld werd heeft als bijzondere extra Warp Charge. Daardoor kan hij in twintig minuten genoeg lading voor een dag werken in de batterij opslaan. Kopers van het toestel met 10 GB RAM krijgen ook een boek met daarin verhalen over de geschiedenis van McLaren op veel pagina's kan door middel van augmented reality de geschiedenis tot leven worden gebracht. De achterkant van het toestel is uitgevoerd in een soort van koolstofvezel en in de doos zit een presse papier waarin een stukje carbon in de vorm van de McLaren speedmark, oftewel het McLarenlogo. Overigens vertellen de twee bedrijven trots dat ze van die meegeleverde stukjes carbon ook zes Formule 1-wagens hadden kunnen bouwen.