'Nieuwe Formule E-wagens lokken crashes uit'

Volgens Daniel Abt kan het lonen om tactisch te botsen in de Formule E die aanstaand weekend weer van start gaat in Saoedi Arabië. De Duitser is bang dat concurrentie poogt om de diffuser achterop de wagen kapot te rijden.

Het nieuwe design van de bolides in de Formule E ziet er nogal futuristisch uit. Visueel zijn de accustofzuigers er in ieder geval goed op vooruitgegaan in generatie 2. Het is te hopen dat de keuze voor accu's die de hele race mee kunnen gaan goed uitpakt. Kampioen Jean Eric Vergne vreest dat dat niet het geval gaat zijn en dat voor saaie races gaat zorgen.

Gelukkig is Daniel Abt juist bang voor teveel spanning in de races. De Duitser denkt dat opponenten elkaar wel eens expres aan kunnen gaan rijden. Aan de achterkant van de wagens steekt een enorme diffuser nogal prominent uit de body van het geheel. Aangezien het onderdeel zorgt voor vrijwel alle downforce van de auto is het tactisch handig om daar wat schade te veroorzaken. 

Volgens Abt weegt de geschonden neusvleugel kennelijk op tegen diffuserschade bij degene die voor je rijdt. Tegen e-racing 365 zegt hij : "We saw this [contact] last season a lot. We will only find out when we go in to tight hairpins in the opening laps because there is definitely the danger that we could have a broken diffuser easily because someone has run in to our back."

Het feit dat de teams maar één auto voor iedere coureur hebben brengt nog een andere complicatie met zich mee. Vroeger kon je vlak voor de race nog even van auto wisselen als je schade reed (zodat het team de schade kon repareren tijdens het eerste gedeelte van de race). Nu moet je met die auto door, coureurs moeten dus voorzichtiger zijn met het materiaal.