Ferrari lanceert nieuwe F1-bolide op 15 februari

Scuderia Ferrari presenteert op 15 februari zijn nieuwe Formule 1-auto voor het seizoen 2019. Dat maakte het team gisteravond bekend. De nieuwe ster, Charles Leclerc, wil twee races winnen, waaronder Monaco. Bet big or go home.

De opvolger van de SF71H maakt op vrijdag 15 februari zijn statische debuut, op de maandag erop zijn eerste kilometers te maken. De wintertests vinden plaats van 18 tot en met 21 februari en 26 februari tot en met 1 maart. Hierna pakken de teams hun auto's in, en verschepen ze naar Melbourne, waar het seizoen op 17 maart met de Grand Prix van Australiƫ begint.

Ferrari maakte de datum gisteravond bekend tijdens de uitreiking van de Caschi d'Oro, een Italiaans awardfestijn. Volgens de buzz is de auto ondanks de regelwijzigingen sneller dan zijn voorganger. De bolide is het kindje van Mattia Binotto, en moet Ferrari voor het eerst in 12 jaar tijd weer een wereldtitel schenken. Nieuwkomer Charles Leclerc heeft er in ieder geval het volste vertrouwen in: de Monegask heeft zich tot doel gesteld ten minste twee races te winnen, waaronder zijn thuis-GP.