Parkeerboete? Met een uitgebreide smoes kom je ermee weg

Even snel betalen als je de scanauto van de parkeercontroleurs ziet langsrijden kan zinvol zijn. De rechter heeft de boete van een Amsterdammer die een uitgebreid verhaal vertelde verscheurd.

De rechter heeft de boete vernietigd van iemand die in Amsterdam een naheffingsaanslag van de parkeerbelasting kreeg. De automobilist had zijn auto geparkeerd en was vervolgens (naar eigen zeggen) op zoek gegaan naar een betaalautomaat. Terwijl hij dat aan het doen was kreeg de automobilist echter al een bekeuring, terwijl hij twee minuten later alsnog betaalde.

De beboete automobilist had zijn auto geparkeerd en ging op zoek naar een parkeerautomaat. De eerste was aan de overkant van de straat, maar daarheen lopen leek niet echt veilig in verband met de drukke straat die ertussen lag. Hij (m/v) koos er dus voor om naar een andere automaat te lopen. Daar aangekomen was de automaat bezet door iemand anders die aan het betalen was, waardoor hij besloot om nog een stukje verder te lopen. 

Bij de derde automaat was het raak, de geparkeerde automobilist rekende keuring af voor het parkeren. Helaas was de scanauto van de geldkloppersdienst al langsgereden. De beboete parkeerder stapte naar de rechter en die vond het verhaal van wel aannemelijk en verscheurde de boete.