Honda weet dingen over Honda Formule 1-motoren

Sinds het onlangs afgelopen Formule 1-seizoen rijdt Honda mee met Toro Rosso en over een paar maanden liggen de motoren ook achterin bij de wagens van Red Bull Racing. De Japanners boeken vooruitgang, maar ze willen nog meer.

De grootste vraag die voor iedereen ligt voor het seizoen 2019 is niet die over de kampioenschapskansen van Ferrari en Mercedes. Spannender is het om te kijken of de Hondamotor eindelijk de onoverwinnelijkheid bij Red Bull Racing weer terugbrengt. Van het team horen we al regelmatig lovende geluiden over de Japanse ontwikkelingen, maar de mensen van Honda zijn vrij terughoudend. 

Nu heeft motorsportbaas Masashi Yamamoto van Honda van zich laten horen. Hij spreekt over de positieve seizoen dat Honda gehad heeft met Toro Rosso. De combinatie vergaarde meer punten dan Honda en McLaren in het jaar ervoor haalden. Tegen Formule 1 zegt hij: "Volgend seizoen leveren we voor het eerst sinds onze terugkeer motoren aan twee teams. We moeten het beter doen, en met dat in het achterhoofd werkt iedereen in dit project keihard om in goede vorm te verschijnen bij de eerste test in februari. In voorbereiding op ons tweede jaar met Toro Rosso en de eerste met Red Bull is ons doel om progressie te blijven maken en ons verder omhoog te werken."

Bij Motorsport looft de Japanner de communicatie tussen klanten en de fabriek. Het contact met McLaren was vanaf het begin moeilijk, maar door meer met Toro Rosso (en Red Bull Racing) samen te werken is er een veel betere verbinding tussen chassis en motor.

Vooral de snelle ontwikkeling van Honda verbaast veel mensen, maar Yamamoto vindt het niet vreemd: "Het belangrijkste punt waren onze prestaties tijdens de GP van Canada. Daardoor wisten we dat we snelle stappen op het gebied van betrouwbaarheid konden zetten en van daaruit doorbouwen.