Porsche vouwt nieuwe 911 meteen open tot 992 Cabriolet

Nog maar anderhalve maand geleden maakten we kennis met de nieuwste generatie van de Porsche 911. De Duitsers laten er geen gras over groeien en zetten hun boulevardcruiser ook meteen klaar voor geïnteresseerden. Dit is de nieuwe 911 Cabriolet.

Net als het artikel over de nieuwste sportcoupé van Porsche kunnen we dit verhaal beginnen met 'Same same. But different.' Dat zou echter wat kort door de bocht zijn, want uiteraard heeft Porsche weer zijn uiterste best gedaan om weer nieuwe frutsels te verzinnen om de 911 beter te maken. 

Omdat het om de Cabriolet gaat, beginnen we bij het dak. Uiteraard is dat weer van stof en uiteraard hoeft de eigenaar bijna niets te doen om het dak te laten verdwijnen, of weer tevoorschijn te toveren. De softtop heeft een nieuwe hydraulische aandrijving die ervoor zorgt dat het inpakken en uitpakken van het dak maar twaalf seconden duurt. Wie haast heeft, hoeft maar tot vijftig kilometer per uur te vertragen voor de dakhandelingen. Wie het koud heeft en geen tijd heeft om op de rem te trappen, kan er ook voor kiezen om het elektrische windscherm achter de inzittenden omhoog te laten klappen.

Net als de gesloten 911 komt de nieuwe cabrio er in eerste instantie als een Carrera S of als Carrera 4S. Dat betekent een drieliter zescilinder in boxerformatie met biturbo, die goed is voor 450 pk en 530 Nm. De motor brengt zijn power naar de achterwielen of alle vier de wielen via een achttraps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling (PDK).

De auto doet de nul-naar-honderdsprint in 3,9 seconden, of in 3,7 seconden bij degenen die het Sport Chrono Pakket hebben aangevinkt bij het bestellen. Topsnelheid bedraagt 306 kilometer per uur. Voor de Carrera 4S zijn de getallen respectievelijk 3,8 en 3,6 seconden, met een top van 304 km/u.

De nieuwe 911 Cabrio is meteen te bestellen bij de dealers. De prijs: een 911 Carrera S Cabriolet is leverbaar vanaf €172.500 en een 911 Carrera 4S Cabriolet mag vanaf €180.100 mee. Porsche belooft de auto's vanaf maart te gaan uitleveren.