Kinderen breken in bij dealer, zorgen voor tonnen schade

Een viertal tieners heeft een Amerikaanse autodealer half geruïneerd door na sluitingstijd met de inventaris te joyriden. De schade bedraagt  bijna een miljoen dollar.

Wat deed u toen u tussen de veertien en zestien jaar oud was? We gokken dat inbreken bij een dealer en daar al joyridend het halve wagenpark aan puin rijden niet op het lijstje van activiteiten voorkomt. Helaas bleek de opvoeding van vier jonge Amerikanen uit Houston niet toereikend genoeg om ze van het criminele pad te houden. In de nacht van zes januari besloten ze in te breken bij een lokale CarMax-dealer en daar met wat auto's te gaan scheuren. Gevolg: voor ruim $800.000 schade.

Aanvankelijk hadden de vier boefjes het idee om auto's te stelen, maar ze konden niet van het terrein wegkomen omdat dit te goed afgesloten was. Bij hun poging om toch uit te breken maakten ze flink wat kabaal en was de politie snel ingelicht en snel ter plaatse. De jongens probeerden te voet te ontkomen, maar twee van hen konden met behulp van een politiehond in de kraag gevat worden. De andere twee waren bekenden van de politie en werden thuis opgepikt. 

De dealer heeft nu te maken met twintig beschadigde auto's waaronder een Dodge Challenger Scat Pack, een Chevrolet Corvette Z06, een Ford Mustang GT, een Porsche 911 en een Jaguar XE. De jongens mogen binnenkort voor de rechter verschijnen, maar of ze voldoende gestraft worden valt te betwijfelen aangezien ze minderjarig zijn.