Verrassing: Audi neemt PB18 e-tron in productie

Audi-baas Bram Schot heeft zojuist een bommetje gedropt: het PB18 e-tron concept, dat op Pebble Beach zijn debuut maakte, gaat in productie. Het wordt weliswaar een zeer exclusieve reeks, maar toch.

De PB18 leek met zijn ranke shooting brake-lijnen voorbestemd om het conceptstadium nooit te ontgroeien, maar Audi gaat er toch vijftig van maken. Dit maakte CEO Bram Schot zojuist bekend op een evenement rond de e-tron SUV in Amsterdam. "Ik ben wel verliefd op die auto geworden. Ik wil er een serie van bouwen", aldus Schot, die vijftig goede klanten heel blij gaat maken.

Het brede en lage concept (4,53 x 2,00 x 1,15 meter) heeft drie elektromotoren, die samen 680 pk en 860 Nm leveren. Ook heeft hij een solid state batterij aan boord, maar die gaat het productiestadium natuurlijk niet halen. In hoeverre de overige specs overeind blijven zal de tijd uitwijzen: het concept heeft een 0-100-tijd van 2 seconden meegekregen. Dat dit niet onmogelijk is, heeft Tesla al bewezen.

Audi brengt op dit moment de e-tron op de eerste markten, later dit jaar - op de Autosalon van Genève - volgt de kleinere e-tron Sportback, en in 2020 komt de e-tron GT. Dit laatste model gaat overigens nagenoeg ongewijzigd in productie. In 2025 moeten er twaalf elektrische Audi's op de markt zijn. Wanneer de PB18 het levenslicht ziet is nog niet bekend.