Elon Musk ziet Tesla Roadster echt vliegen

Ergens vorig jaar liet Elon Musk vallen dat hij de Tesla Roadster zou gaan uitrusten met Rocket Boosters. Dezelfde als SpaceX gebruikt voor het landen van raketten. Nu zegt de CEO alleen dat de Roadster ermee kan vliegen. Letterlijk.

Elon Musk is in zijn Twitterfeed gekropen en gooit weer allemaal rare dingen de wereld in. Blijkbaar zijn degenen die zijn tweets moeten goedkeuren in slaap gevallen, of even high als de Teslabaas zelf is. Hij beweert nu namelijk dat de Tesla Roadster kan vliegen. En daarmee bedoelt hij niet dat hij extreem hard kan optrekken of rijden, maar echt vliegen. Als in een kwart mijl recht omhoog.

Vorig jaar twitterde Musk al over de toevoeging van Rocket Boosters aan de Roadster. Dat werd toen nogal lacherig ontvangen, maar de optie is echt te kiezen in de optielijst van Tesla's nieuwe supercar. Dat die boosters mogelijk een kwartslag kunnen draaien om samengeperst koud gas direct naar beneden te stuwen klinkt heel grappig, maar wellicht is Elon gek genoeg om het ook realiteit te maken. Er zijn in ieder geval al enkele believers gespot die hopen de optie op hun nieuwe Roadster te krijgen.