Omzet Fastned gaat drie keer over de kop

Het lijkt erop dat batterijders steeds vaker de weg naar een Fastnedstation weten te vinden. De stopcontactboer wist in het vierde kwartaal van 2018 meer stroom te verkopen dan in heel 2017.

Nu de doorbraak van de accu-auto definitief is, begint ook de kassa bij Fastned eindelijk eens een beetje te rinkelen. In Q4 van 2018 zette het bedrijf €524.051 om, wat een plus van 211% is ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar ervoor. Een half miljoen is natuurlijk nog steeds een schijntje op alle investeringen die het bedrijf gedaan heeft, maar het is een begin.

Dat de elektrische auto daadwerkelijk vraagt om halverwege bijladen, blijkt ook uit de groei van het aantal actieve klanten. Van oktober tot en met december had Fastned 17.923 actieve klanten. Wederom een flinke plus van 185%. 

Wie - net als wij - het spelletje "staat-er-iemand-op-het-Fastned-station" speelt tijdens het autorijden, moet steeds vaker het hoongelach inruilen voor de conclusie "Ja". In de 85 oplaadstations werden 30.586 laadsessies geregistreerd in december.

De totale hoeveelheid elektriciteit die Fastned in accu's pompte in Q4 2018 is 1.142 MWh (daarvoor moeten ongeveer 380 windmolens een uur draaien). Wederom: je moet ergens beginnen en met de komst van de Jaguar I-Pace en later dit jaar de Tesla Model 3 rijden er straks steeds meer halflege batterijen over de weg en die moeten soms bijgevuld worden.