McLaren 600LT Spider, het dak gaat eraf

Bij de introductie van de McLaren 600LT wisten we dat hij ging komen: de Spider. De dakloze versie van de longtail is nu realiteit en dit weten we ervan.

Bij McLaren gaat vandaag het dak letterlijk af. De Britten staren dan wel in de afgrond van Brexit, dat weerhoudt ze niet om dakloze versie van de 600LT aan ons te presenteren. Zoals u al verwacht is er motorisch niets veranderd aan de Spider ten opzichte van zijn bedekte broer, maar dat was ook niet nodig met een 3,8 liter twinturbo V8 die 600 pk en 620 Nm produceert. Wat is er dan wel veranderd naast het verwijderen van het dak? Dat zullen we u vertellen.

Zoals met elke cabrio is ook de 600LT Spider iets zwaarder geworden: 50 kilogram extra ten opzichte van de 'normale' 600LT. Daarmee komt het geheel op 1.297 kilogram. De gewichtstoename komt voornamelijk door het automatische dakmechanisme, de auto heeft namelijk geen enkele extra versteviging nodig. Dit komt omdat McLaren standaard de rete-sterke koolstofvezel MonoCell II gebruikt. Door deze minimale toename in gewicht claimt McLaren dat deze auto ongeveer 80 kilogram lichter is dan zijn eerste concurrent. Welke dat is, laten ze dan weer niet weten.

Het dak kan tot een snelheid van 40 kilometer per uur automatisch omhoog en omlaag gedaan worden. Een voordeel van het dak dicht hebben: er komt een extra bagageruimte vrij. Daarin kan een overweldigende 52 liter aan bagage gepropt worden. Ook gaat de auto iets harder als het dak dicht zit: 324 km/u tegenover 315 met het dak open.

De 600LT Spider moet minimaal £201.500 (227.738 euro) kosten. Daar mag u in Nederland de BPM nog bij optellen. De auto is vanaf nu te bestellen.