Niki Lauda is weer uit het ziekenhuis

Goed nieuws uit Oostenrijk! Niet alleen sneeuwt het er minder belachelijk hard, er komen ook positieve berichten uit het academisch ziekenhuis van Wenen. Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda is weer uit het hospitaal ontslagen.

Tien dagen gelden bleek dat Niki Lauda tijdens de feestdagen te maken had gekregen met complicaties na zijn longtransplantatie van afgelopen zomer. De Oostenrijkse man van keihardium had een griepje opgelopen en dat is niet handig als je een verzwak immuunsysteem hebt. Daarom werd hij in het ziekenhuis op de Intensive Care gestald.

Gelukkig blijkt het allemaal wat minder gevaarlijk te zijn geweest dan velen vreesden. Niki lag op de IC zodat het ziekenhuis op het ergste voorbereid was. Na de longtransplantatie moet de Oostenrijker medicijnen slikken die het afweersysteem van zijn lichaam gedeeltelijk uitschakelen: om te voorkomen dat het lichaam de vreemde long afstoot. Dat maakt een eenvoudige griepje echter een levensbedreigende ziekte, zeker als je het combineert met een longontsteking.

Het ziekenhuis benadrukt echter dat er geen enkel moment echt vrees voor de toestand van Lauda is geweest. De opperstrateeg van het Mercedesteam is gisteren weer huiswaarts gekeerd. In het warme Ibiza zal hij verder gaan met zijn revalidatie met als doel: in Australië bij de opening van het Formule 1-seizoen aanwezig zijn als de oude Niki.