Tesla verlaagt Superchargerprijzen na geklaag

Onlangs kondigde Tesla aan dat het de stroomprijzen bij Superchargers met 40% ging verhogen. De Tesla-rijders waren het er niet mee eens en daarom gooit de elektrobakkenmaker de prijzen nu weer omlaag.

Prijsverhogingen gaan nooit gepaard met algemene vreugde onder klanten. Precies het tegenovergestelde gebeurt: mensen klagen steen en been dat ze enkele centen meer moeten betalen voor een service die toch al goedkoop is. Normaliter laat het bedrijf achter de prijsverhoging het geklaag voor wat het is, want mensen accepteren het uiteindelijk toch wel. Niet in het geval van Tesla, daar helpt klagen gewoon, want het bedrijf verlaagt de stroomprijzen bij de Superchargers met 10%.

Vorige week liet Tesla weten dat één kWh tappen bij een van de Superchargers in Nederland 28 cent in plaats van 20 cent ging kosten. Dit was ONACCEPTABEL voor de subsidierijders en ze klommen massaal in de hun social media-kanalen, met resultaat: er hoeft nu nog maar 25 cent per kWh betaald te worden. Milieuvriendelijk rondrijden moet natuurlijk vooral vriendelijk voor de portemonnee blijven.