Bugatti Divo te koop voor hoogste bedrag ooit

Op zoek naar een kerstcadeau voor eind dit jaar, look no further, want we hebben hem hier: een Bugatti Divo build slot. U moet er wellicht wel al uw ribben voor verkopen, want de verkoper wil er een monsterwinst op maken.

Van de Bugatti Divo worden er maar 40 gemaakt, en zoals vaker met Bugatti's, was ook dit model binnen no-time uitverkocht. En dat terwijl de opgepimpte Chiron een prijskaartje van vijf miljoen euro opgeplakt kreeg. De rijksten ter wereld vonden het geen probleem en betaalde vrolijk, maar er zijn er nu al enkelen die terugkrabbelen. Enige tijd geleden werd er in Engeland al een build slot aangeboden, en nu is er weer een gevonden in München. De verkoper hoopt er overigens nu al een flinke winst op te maken.

Omdat er van de Divo maar 40 gemaakt worden, is de kans heel groot dat de auto alleen maar in waarde gaat stijgen. Dat dit al gebeurt voordat de vierwieler gemaakt is, komt veel minder vaak voor. Toch denkt de verkoper dat hij een zeer pijnlijke €6.650.000 voor de nog niet bestaande auto kan vragen. Daar komen de nodige belastingen nog bij.

De Molsheimers die de auto gaan bouwen, beginnen op 28 december 2019 aan het project. Uiteindelijk zal er een zwarte Divo met alcantara bekleding afgeleverd worden. Deze heeft, net als de Chiron, een achtliter W16 met vier turbo's die 1.500 pk en 1.600 Nm produceert. Daarmee gaat alles belachelijk snel totdat de 380 km/u is aangetikt. De auto is namelijk elektronisch op die snelheid begrensd omdat de banden het anders niet trekken. Dat heeft dan weer te maken met de extra downforce die de Divo ten opzichte van de Chiron produceert.